Závodíme...

24.05.2015 12:38

Jarní sezona je v plném proudu a vlastně již téměř v závěru. Po několika pohárových závodech, ať již více či méně úspěšných nás čekají již pouze dva závody - pohárový závod na Zeleném Pruhu a pro ty, které se kvalifikovaly vyvrcholení celé sezony na Mistrovství republiky v Chomutově. Poté se ještě několikrát setkáme v tělocvičně a 17.6. na oddílovém přeboru se rozloučíme a půjdeme si užít zasloužené prázdniny. 

Závodů jsme letos absolvovaly dosti, účastnit se mohly prakticky všechny členky našeho oddílu a medailových umístění také není málo. Vzhledem k náročnosti sezony jsme trošku pozapomněly aktualizovat naše webové stránky. Přeci jen, raději věnujeme čas a energii práci v tělocvičně či povinnostem na závodech, než telegrafickými zprávami na internetu. 

Jako již tradičně v květnu proběhl jeden z nejdůležitějších závodů sezony a to Přebor Prahy, který je postupovou soutěží na Mistrovství republiky. Tradičně patříme v Praze k nejúspěšnějším oddílům v Základním programu. Letos jsme se po dlouhé době účastnily i závodu v Kombinovaném programu a nutno říci, že ve vyrovnané konkurenci se naše závodnice rozhodně neztratily. Závod v KP sice vypadal spíš jako mezioddílový přebor mezi závodnicemi z Vodních staveb a našimi děvčaty, nicméně děvčata z Vodních staveb patří již několik let mezi republikovou špičku a tak dvě třetí místa rozhodně nejsou zklamáním! Bronzovou medaili si vybojovala ve II. kategorii Agáta Štrosová a v kategorii I. Kristýna Sluková. Mrzet může pouze u stupínek uniknuvší postup na MČR, kam z Pražské oblasti postupuje přímo pouze vítězka kategorie a dle počtu startujících v jednotlivých oblastech možná ještě stříbrná medailistka. Oběma našim děvčatům tedy postup unikl pouze o kousek. 

V Základním programu jsme potvrdily kvality našich závodnic a ve všech kategoriích (kromě III.kat. ZPMG, ve které nemáme závodnici) jsme získaly individuální zlaté umístění, tak vítězství v družstvu. V I.kat. zvítězila Eliška Benešová, ve II.kat. zvítělzila Julie Šebková a na druhém místě se umístila Karolína Maletová a ve IV. kategorii na stupínek nejvyšší dosáhla Lenka Barešová a svým "životním výkonem" si stříbrnou medaili a poprvé i postup na MČR zajistila Anna Machátová

A aby toho nebylo málo, část našich závodnic startovala také na pohárovém závodě v Plzni, kde si některé vyzkoušely závody vůbec poprvé!

Všem účastnicím Přeborů gratulujeme ke krásným výsledkům, všem závodnicím oddílu za vzornou reprezentaci klubu na veškerých závodech a rodičům za podporu.

Výsledky všech závodů najdete zde.

Za fotografie děkujeme paní Benešové.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

uhelky@gmail.com

Vytvořeno službou Webnode