Sezona 2018

28.05.2018 20:32

V jarní závodní sezóně nám cinkaly medaile…….

Do nové závodní sezóny jsme vstoupili s velkým očekáváním. Do kombinovaného programu (KPMG) jsme zařadili nová děvčátka  (celkem jich závodilo 12) a to znamenalo vytvořit (úkol pro trenérky) a zejména natrénovat (úkol pro děvčata) nové závodní sestavy. Tvorba a trénink volných sestav je pro děvčata vždy velká změna, protože se hlavně od nich očekává vlastní iniciativa a  samostatná práce při tréninku!!! To poslední  se nám zatím moc nedaří J. Neustále musíme při tréninku rozhánět debatní skupinky, které vznikají okamžitě, jakmile dívky uniknou naší pozornosti J- 

Nicméně se nám podařilo závody absolvovat nad naše očekávání. Ze všech soutěží jsme vozili medaile a pěkná umístění , která dělala radost určitě děvčatům a rodičům, ale i nám trenérkám.  Nejdůležitější závod sezóny Přebor Prahy se nám také povedl a na Mistrovství ČR postoupilo z 12 závodnic  5  z toho Evička Kruseová (II. kategorie)  a Verunka Nová (IV. kategorie) nenašly v celé Praze přemožitelky. Verunka navíc zvítězila ve všech závodech, kterých se účastnila a to i ve velké konkurenci závodnic z Moravy.  Na krásných postupových místech se umístila ještě Adélka Soldánová, byla 4., Brigitka Kurzweilová postoupila z 2. místa a postupu ze 4. místa se dočkala i Terezka Kučerová.  Takže velká gratulace a výzva pro všechny účastnice MČR, které se koná už příští týden. Zde budou děvčata reprezentovat Prahu ve velké konkurenci děvčat z  oblastí  celé ČR. Ostatní se bohužel dál nedostaly, ale zaslouží také velkou pochvalu, protože ve velké konkurenci zejména  závodnic Vodních staveb  předvedly kvalitní  výkony  ať už to byla Anička Herzmannová, Sofie Hanžlová, Eliška Benešová , Sofie Kollmerová , Barbora Soldánová nebo Julie Šebková. Nesmím zapomenout na Kristýnku Slukovou, která do závodu nastoupila po dlouhém tréninkovém výpadku z důvodu nemoci a zacvičila sestavy opravdu s vypětím všech sil a překonala hlavně sama sebe.  Jsme moc rádi, že se mezi nás vrátila a doufáme, že jí to ještě chvíli vydrží, i když se školou a dalekým dojížděním to nemá jednoduché.  

Soutěže Základní programu (ZPMG) byly také pro náš klub velmi úspěšné, i přestože jsme kategorie oslabili o závodnice, které jsme přeřadily do KPMG, vítězné pozice jsme neopustili.  Na medailových postech nebo předních místech startovního pole se děvčata objevovala na všech závodech, které jsme absolvovali.  Stříbrné medaile si děvčata přivezla i ze  soutěže družstev  v Mariánských Lázních a  na Přeboru Prahy jsme obsadili 1. a 2. místo v I. a v II. kategorii a 1. místo ve IV. kategorii.  Přebor Prahy byl pro nás vůbec nejúspěšnějším závodem posledních let.  Na MČR postoupilo celkem  12 závodnic, což je nejvíce v celé historii našeho klubu. Kromě III. kategorie, kde jsme měli na 5. místě Magdu Mastníkovou jsme v každé kategorii  obsadili téměř všechna medailová místa. Na MČR  tak postoupila tato děvčata:

I.kategorie     Mlejnková Klárka (1. místo), Natálka Hnátková  (2. místo), Pertile Natálka (3. místo), Rudolská Terezka (4. místo)

II.kategorie     Landrová Zuzka (1. místo), Jíravová Lenka (2. místo), Šmídová Barča (3. místo), Vosyková Julča (4. místo)

IV. kategorie   Štrosová Agáta (1. místo) bohužel se nemůže zúčastnit,  Poláková Eliška (2. místo)Prchalová Nikola (4. místo)

V.  kategorie    Poláková Barča (3. místo)

Posledním přebornickým závodem byl Přebor Prahy v nemladších kategoriích 0. B a 0.A. Díky Kristýnce Zemanové, se kterou jsme, i přes její osamostatnění, nepřerušili spolupráci a získali další přebornické tituly a to v kategorii 0. B, kde vyhrála Tepluchina Sofia a na 3. místě byla Lesana Selena, obě závodící za náš klub. Kategorii 0. A s velkou převahou vyhrála Nikolka Štrombachová, které se konečně v této sezóně podařilo zlato!!!! a na  2. místě se umístila Laura Dufková .  Všechna děvčátka se snažila a některá předváděla i nadstandartní výkony, která bychom rádi viděli i v tréninku. Pevně věříme, že je závody povzbudí a zdravě motivují ještě k lepším tréninkovým výkonům, abychom se i na dalších závodech mohli radovat z krásných výsledků stejně jako po letošní závodní sezóně.

Na konec bych ráda poděkovala všem rodičům za jejich přízeň,  podporu a trpělivost při absolvování dlouhých 10 závodních víkendů s námi.  Tato podpora je velmi důležitá  jak pro závodnice, tak i pro nás trenéry, neboť bez této podpory bychom neměli co dělat J.

Poslední akcí je právě výše zmiňované MČR, které se koná v Praze  2. – 3. 6. 2018 v hale TJ VS Zelený pruh, a na které bych všechny příznivce našeho klubu chtěla pozvat. Na této vrcholné soutěži budeme mít početné zastoupení, a tak by bylo třeba mít i velký fan klub, který by naše závodnice v domácím prostředí povzbudil.

 

Za trenérský kolektiv

Vaše Šárka

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

uhelky@gmail.com

Vytvořeno službou Webnode