Přebor Prahy ZPMG

31.05.2009 09:21

Tak a je to za námi. Nejdůležitější závod celého roku - přebor Prahy s vidinami postupu na MČR. A jak to dopadlo? Celkově říci že výborně, opět jsme potvrdily, že v ZPMG v Praze takřka nemáme konkurenci. Ale postupně.

Silná konkurence 45 závodnic se sešla v I. kategorii, kterou zcela suverénně ovládla Kristýnka Sluková a s náskokem 35 setin bodu se stala Přebornicí Prahy. Drobná nejistota připravila o druhé místo Terezku Tatičkovou. Velice pěkný výkon podaly také Kučerová Tereza (10.), Prokešová Žaneta (13), a Amálka Rybáková (22). Ve vyrovnané soutěži družstev pak těsně naše závodnice uhájily prvenství. Gatulujeme. 

Po polední pauze začal závod II. - IV. kategorie, od kterého jsme si též hodně slibovaly. První z našich želízek v ohni, jedna z favoritek závodu, Anička Machátová prožila malou sportovní tragedii. Po pádu švihadla neustála obrovskou nervozitu a zodpovědnost a zapomněla celou sestavu. Známka 0,0 bodu Aničku vyřadilla z boje o vytoužený postup na MČR. S obrovským strachem pak nastupovala na sestavu s obručí, trenérky i rodina tajily dech, jen aby to Áňa zvládla. Zvládla. 7,6 - 5. nejvyšší známka za obruč. Bravurně zvládly své sestavy Anna Šulcová a Lenka Barešová, které skončily jen těsně pod stupni vítězů. Velice pěkně také zacvičila Kačka Makovská a umístila se v první polovině startovního pole. V soutěži družstev děvčata vybojovala stříbrnou příčku.

Shodnou nejvyšší známku za sestavu s obručí obdržely Lucka Zemanová a Nikola Galertová ve III. kategorii, a tak o vítězství rozhodovala sestava s míčem.  Nikola míč zvládla slušně, zato Lucka roli favoritky neustála a dopustila se dvou hrubých chyb v podobě pádu náčiní, což Lucku snaslo o mnoho příček níž na končené 10. místo. Kačka Kopalová zajela obě sestavy pěkně a celkově vybojovala 9. místo. Nikola s napětím očekávala vyhlášení známek a verdikt, zda si udržela vedoucí pozici. Zimmermanová Kristýna (Sokol Malá Strana) - 7,95! (obruč 7,5) dostane Nikča 7,85 a získá zlato? Verdikt rozhodčích - 7,5 za míč nakonec stačí na druhé místo a i tak jistý postup na MČR. V soutěži družstev celkově 2. místo.

IV. kategorie a naše favoritky Jana Světlíková a Adéla Sochůrková potvrdily (sice trošku se štěstím v sestavách se stuhou), že patří ke špičce a po suverénních kuželích a méně povedené stuze skončila Áda první a Janička druhá. Tereza Pátková, po vzoru svých oddílových kolegyň předvedla pěkné kužele (7,55), ale pomotala stuhu (6,8). Zlatá medaile v družstvech všechny chmury rozptýlila.

Co říci závěrem? Snad ani není co dodávat, 5 medailových umístění v jednotlivkyních, všechna naše družstva na stupních vítězů, již teď 4 postupová místa na MČR (přímo postupují vždy 2 první závodnice z každé kategorie, případně další, dle počtu startujících na oblastních přeborech) hovoří za vše. Mohly bychom být spokojeny, ale nebyly bychom trenérkami, kdybychom byly spokojeny úplně maximálně. Vždy je co vylepšit a vypilovat a tak zbylé dva týdny do MČR určitě nepromrháme rozplýváním se nad úspěchy minulými, ale zaměříme se na další. 

fotogalerie

Výsledky - družstva 
Výsledky - jednotlivkyně

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

uhelky@gmail.com

Vytvořeno službou Webnode