Český pohár společných skladeb linie B - Mariánské Lázně

08.11.2009 10:14

V neděli 1.11. 2009 jsme se zúčastnily našeho prvního závodu v této náročné kategorii (společných skladbách), kde velice záleží na tom, aby se děvčata scházela v plném počtu na každém tréninku, což musíme s potěšením uznat, se od září celkem dařilo. Ve společných skladbách se jedná o sestavu dlouhou 2 – 2,5 min, kterou  cvičí 4 – 6 gymnastek najednou, kdy všechny gymnastky musí provádět prvky obtížnosti současně. Celý program je tak mnohem náročnější, než sestavy ze Základního programu MG, kterému jsme se až dosud výhradně věnovaly. Skladby jsme z větší části nacvičily na letním soustředění a pilujeme a zkoušíme je od září.

Naše nejmladší závodnice (2002) Adélka Lebedová, Natálka Heltová, Kačka Hantáková, Terezka Kučerová a Hanička Nguyenová cvičí skladbu bez náčiní a na závodech podaly celkem slušný výkon, i když několik chybiček se samozřejmě vloudilo. 

Skladba s obručemi v podání Aničky Machátové, Kačky Makovské, Lenky Barešové, Kristýnky Slukové a Terezky Tatíčkové je podstatně náročnější, již jen proto, že se děvčátka, krom velkých "házeček" a další spousty manipulací s náčiním musí vyrovnávat s tím, že trénujeme na menším prostoru, než je závodní plocha a strop u naší tělocvičny také nemáme tak vysoký, jak je obvyklé ve sportovních halách, kde se pořádají závody. I přesto se děvčatům zadařilo a podaly pěkný výkon.

Naše nejstarší závodnice se bohužel přes nemoc Ivy Jakubíkové a zranění Adély Sochůrkové nemohly závodu zúčastnit ,což je velká škoda, protože skladbu mají již slušně natrénovanou a v "Mariánkách" se sešla velice silná konkurence, ve které by se jistě neztratily.

Teď nás čeká každý víkend závod – začínáme 15.11. Přeborem Prahy, pak následuje Vinohradský čert, kde se sjedou sklady z celé republiky, 29.11. závod na Zeleném Pruhu  a v  prosinci zakončíme přehlídkou pohybových skladeb v Plzni.

Děvčatům přejeme do závodů hodně úspěchů.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

uhelky@gmail.com

Vytvořeno službou Webnode