České akademické hry

19.06.2009 19:30

Naše nejzkušenější závodnice a studentka medicíny Iva Jakubíková se ve čtvrtek 18.6. zúčastnila závodu v Plzni v rámci Českých akademických her  Zde je její reportáž:

Každoročně se pro studenty Vysokých škol pořádá taková menší olympiáda ve všech možných sportech a mezi nimi samozřejmě nechyběla ani moderní gymnastika. Letošní hry byly opravdu povodené. Pořadatelé zajistili kvalitní závodní plochu, šatny a pro každého taky menší dárek za účast v podobě igelitky s tričkem a propagačním materiálem.
A o co zajímavého jste přišli? O nevídaně kvalitní obsazení v podobě Ivy Mendlíkové, Martiny Illichové či Olivie Malé v kategorii FIG, a pak nechyběla ani moje kategorie ve dvou volných sestavách. Mým největším zážitkem bylo stát při nástupu a závodit na jedné ploše s výše jmenovanými vynikajícími gymnastkami. O tom se mi ani nikdy nesnilo a díky studiu na VŠ a výdrži se člověku někdy splní i dětské sny. Navíc jsem neváhala a nasbírala i pár autogramů.
Velkým zpestřením byly i letošní hromadné pohybové skladby. Nechyběli studenti převlečení za baletky, tanec pravěkých lidí po krachu na burze, šmoulí skladba a jiná povedená vystoupení.
Příštím rokem se stává pořadatelem Univerzita Karlova, takže jste všichni srdečně zváni, aby jste sami na vlastní oči viděli, jací jsou studenti šikovní!

Iva Jakubíková



 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

uhelky@gmail.com

Vytvořeno službou Webnode